Pályakulcstól a dobogóig!

Izgalmasan indult az idei Pünkösdi Regatta vitorlás verseny! A nagy szeleknél csak a gyenge, változó irányú fuvallatok okoznak több fejtörést a hajózóknak. A 3 napos megmérettetés komoly kihívás testnek, fejnek és gyomornak. Az első napon mindjárt a bujkáló, el- eltűnő szellőcsíkok izzasztották meg Meru hajónk legénységét. Déli parti első takk után, észak felé egy hatalmas lavor parancsolt állj-t a csapatnak. Küzdelmes óra a csenddel! Nem csak egyedül. Sorstársaink is forgó nyakkal merev derékkal támasztják a dekket. Végre tovább egy északi csíkon, próbáljuk lendületben tartani a hajót! Sajnos a többiek is rákapaszkodtak a szélre. Ma már csak üldözők maradtunk.. Egészen a célig. Azért még beférünk a nagy kikötőbe. A forgatagba. Mint Picasso nyári képei ezer szín, hang, illat nyüzsög ugyan azon a vásznon. Itt tényleg összegyűlnek a Balaton vitorlázó kalandor álmodozói. Egy asztalon, közös fröccsel vidám mosollyal az arcokon. Mindenki győztes mert egyformán görbül ez a mosoly. :))

Másnap újabb lendülettel lassan, lassan összeszokva ígéretes rajttal vágunk neki a tónak. Nem merünk teljesen felkúszni az északi zöldig, félünk elgyengül a hajtóerő a náderdő alatt. Óvatosan cakkozunk kelet felé, figyeljük a felszín minden rezdülését. Lassan fel kéne pörögnie! Mikor már? Csúszunk lefelé a bolya vektorától. Türelmünket vesztve feldobjuk északnak vitorlásunk orrát. Túl korán. Előttünk alattunk már görbül a tengely. Lemaradtunk. Hiába a jó eredményhez csak a jó döntések segíthetnek hozzá! Forduló bólya, indul a hátmenet! Jó vitorlaválasztással bekanalazzuk magunkat középre! Innen már tudjuk tartani! Azt amit megszereztünk eddig! 🙂

Hétfői finálé! Megerősödve és kiokosodva az előző napokból elszántan, tettre készen helyezkedünk a rajt előtt. Jó erős a szembe szél! Krajcmenet, rövidített pálya, befutó északon! Stratégiánk a déli tiszta szél és frissülés. A keleti jobb szeret Fonyód felé kanyarodni! Kiegyensúlyozzuk a hajót, semmi nagyarcú vagy kezdő naiv teli takli! Tökéletes rajt, csodálatos menet, remek csapatmunka és kormányosi teljesítmény! Behajózunk harmadikként a cél előtti vízre! Erős szél, kemény gyors fordulók a fockkal és kiszakad a fockkocsi, enged a kötél, elszökik a vitorlából a szél! Két percnél több a szerelés. Ennél pedig gyorsabbak az ellenfelek! Marad a hatodik, az élmény, az öröm, a lehetőség és a tanulságok!

Pünkösdi regatta SLAM

Imádtuk ezt a hétvégét! Gratula az ellenfeleknek, jó szelet mindnyájatoknak!