Az emberek szeretik a kerek számokat, évfordulókat, ünnepeket. Vajon kinek mit jelenthet az, hogy 50. Kék szalag vitorlásverseny? A mi csapatunknak elsősorban azt, hogy ez lesz közösen az első! A számozás nem jelent másfajta készülődést. Mindössze valószínűleg rekord mennyiségű résztvevőt.

Jó ez a verseny! Van időnk egymásra. Van idő a természetre a hajóra és önmagunkra. Minden év kihívás valami miatt! Minden év egyedi, más és más! Minden évben csak egyszer van. Ezért megunhatatlan! J

Vannak ugye a „leggyorsabb” hajók. Kellenek a jövő a média és a látvány miatt! Vannak a „bulihajók”. Jó hangulatú csapatcsoportok, barátok, ismerősök egy pici alkohollal, kolbásszal fűszerezve. Végül vannak a vitorlázók. A versenyzők és a túrások. Bár a legtöbben mindkettő vagyunk! Mi szeretjük majdnem minden másodpercét valamiért. Talán csak a szélcsend a negyven fokban tépázza kicsit az idegeket. Ha nagyon fúj, vagy esik az inkább kihívás, feladat, próbatétel!

A mi ötvenedikünk leginkább tanulságosra sikeredett. Sokszor voltunk jó helyen, követtünk el egy két hibát és a végjátékban elkerült minket a szél. Persze úgy is mondhatjuk, hogy mi kerültük el őt. Három órát vártunk rá, kicsit feljebb mások csak egyet… Már mindent tudtunk a hajnali tihanyi szorosról! De ezért is szép ez a Balaton! Örökké változó, szeszélyes, meglepetésekkel teli víztömeg.

MERU naplemente vitorlázás